Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Vážený pane autore. Když už jste si dal práci s tak dlouhým blogem, já jsem si dal práci s jeho přečtením, tak jste si mohl dát minimum práce s tím, uvést aspoň jeden argument, který by to vysvětlil.

Kousek od mého bydliště je Penny Market. Koupím vedle pozemek, postavím prodejnu, zaměstnám lidi, dovezu zboží. Ceny budu mít o 20% vyšší a přesto nebudu vydělávat. Jsem vydřiduch nebo bude mezi moji a současnou prodejnou magická hranice?

Tím nijak nehájím kvalitu zboží v Česku proti Německu ani nepopírám různé mzdy. Jsem pouhý spotřebitel a jediný vztah mezi mnou a prodejnami je vztah prodejce zákazník.

Já odpověď na svůj příspěvek mám. Máte vy odpověď na ten svůj blog?

0 0
možnosti
Foto

Náklady Kaufu nejsou jen na platy prodavaček. Zkuste do grafu zpracovat třeba délku odpisů investice do budov, vybavení, daně a odvody z mezd, provozní náklady a jiné. Pak by to možná mělo trochu logiku. Ale vypíchnout z celého funkčního kolosu platy prodavaček, je jako ptát se proč vrátní ve Škodovce berou pětinu platu vrátných ve VW.

6 0
možnosti
AM

A18d67a98m 26M71a63l85ý

9. 11. 2018 7:38

Autor blogu vyprodukoval 5 teorií proč mají v Německu vyšší platy a všechny jsou hloupé.

Důvod prostě není jen jeden.

Německo patří k ekonomicky nejsilnějším a nejrozvinutějším zemím světa. Německo je vyspělé nejen ekonomicky, ale i společensky a též právně.

Česko je v mnoha ohledech spíše rozvojovou zemí a v přímém srovnání s Německem neobstojí. Obstojí však ve srovnání s mnoha dalšími zeměmi.

4 1
možnosti
PV

Asi mate pravdu s spolecenskou vyspelosti, v Nemecku by se tezko nasel nekdo, kdo by v diskuzi hned prvni vetou urazel autora myslenek ;-D

6 0
možnosti
JK

Nad tímhle jsem přemýšlel snad 100x, a nikdy nezjistil. No, třeba někdo bude vědět. Zkusím polínko do diskuze. Jaké mají v Německu odvody za zaměstnance ?

0 0
možnosti
GK

podobne jak zde, navic progresivni dan.

0 0
možnosti
AN

Asi je vás příspěvek k něčemu jinému, ale jezdím co týden do Drážďan do Kauflandu,a tam tedy levněji než v Ústí nenakoupim. Asi nekupuju Milku, ale ovoce a maso.A to teda levnější není. Možná v akci.

Možná se zeptáte proč tam nakupuju. Prostě mám eura..A to zboží bývá lepší.

3 0
možnosti
PV

Verim Vam, ze tam ovoce, maso, pecivo, ... je drazsi. Ale trojnasobne, to snad ne?

1 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1420x
Nenapravitelný optimista, který věří, že nakonec pravda a rozum zvítězí nad lží a demagogií. Databázový programátor, který by se nicméně daleko raději živil jako spisovatel. Táta dvou dětí, jež by nejraději pořád viděl ve věku, kdy začínaly chodit a mluvit, což je již neskutečně dávno. Hloubálek, kterému nedá spát, proč Kaufland v Německu má ceny o 10 % nižší než v Česku, ale německá prodavačka má plat 3 krát vyšší. A proč na tuto otázku nedokázal zatím odpovědět žádný ekonom, finanční mocnář, politik či jiný vševěd.

Seznam rubrik