Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Během pár let otočilo MF náš právní řád, zde už platí presumpce viny. Prostě obereme tě a ty se suď, že jsi delikt neudělal. Arogance moci stejná, jak je arogantní Babiš, není divu. Neschopní a nekompetentní úředníci neumí číst v účetních výkazech, jim srovnávací program vyhodí chybu a tak vypálí pokutu, zajišťovací příkaz, zablokují majetky a účty. Znám osobně dvě zdravé firmy, které takto zlikvidovali, jedna soud vyhrála (MF se odvolalo pozdě) a druhá se soudí, fakticky již nefungují a fungovat už nebudou. Kdo si myslíte, že zaplatí soudní poplatky, ušlý zisk, zaměstnance na pracáku, ztrátu dobrého jména, náklady s insolvencí a všechny nezaplacené faktury? Je podána i žaloba domáhající se vyplácení renty od státu pro podnikatele, kterému byla neoprávněně (dle soudního rozhodnutí) zničena firma. Započítají inteligenti na MF i tyto náklady proti údajným výnosům, těžko, to by totiž museli vědět o čem je řeč.

1 0
možnosti

Tak jsem se dozvěděl, že Babiš, potažmo Pilný nemají o podnikání ani páru. Jj, je to děs, když to začne řídit někdo, kdo ví, jak se to "dělá", co?

0 1
možnosti
Foto

Nerozumím vám. Co má schopnost okrást stát i konkurenty v podnikání společného s výkonem funkce ministra financí?

2 0
možnosti
Foto

Ach jo. Kdyby to nebyla hluboká pravda, tak by se člověk i zasmál. Jsem jeden z té menšiny, která je Kontrolním hlášením postižena. Ale těm 30% voličů nevysvětlíte, co je to za ptákovinu. Oni mají své koblihy. Ode mě karma.

7 0
možnosti

V Reflexu č. 28 je rozhovor s bývalým šéfem fin. správy panem Jiřím Žežulkou. Dnes pracuje v soukromém sektoru, tedy na druhé straně barikády a z jeho odpovědí se dá vytušit, že to není Babišův přívrženec. Přesto na otázku co si myslí o kontrolním hlášení na DPH odpověděl:

"Kontrolní hlášení je super projekt. Když jsem o něm slyšel poprvé v roce 2013 od kolegů ze slovenské fin. správy, tak jsem říkal: Ano, to tu chci mít. V zásadě to funguje dobře, jen s některými drobnými problémy.

Dále se otázky točily kolem EET, kterou nezavrhl, jen vysvětlil, že kontrolní hlášení je na velké podvody, EET na malé, proti krácení tržeb.

1 1
možnosti

nadávat na stát je typické pro jisté lidi a v jisté době. Vždycky, když se podnikatelům daří, volají po větší svobodě a odmítají jakékoliv "vměšování" státu..i když se stát nevměšuje..stát jen nastavuje mantinely. když je ovšem situace špatná...a to většinou ze zavinění právě těchto podnikatelů....chtějí aby jim stát pomohl.........

A začneme hned školstvím...........podnikatel vyžaduje, aby mu stát dodal již hotového pracovníka..............to je právě v dnešní době neustálých technologických změn téměř nemožné, právě v technických oborech............když někdo v nějaké firmě něco vymyslí a uvede v život ve firmě, ještě to nikdo nezná ve školství a tak je nemožné to učit......a tím je také nemožné aby to lidé věděli a uměli............škola může dnes jen připravovat velmi všeobecně na jakékoliv úrovni...a zbytek si musí firmy udělat samy..tedy vychovávat a učit své zaměstnance..tedy investovat do tzv lidských zdrojů........

A teď konkrétně..kolik je lidí na ministerstvu, kolik z nich jich znáte osobně, kolik z nich je pak dobrých a kolik ne,?? A TO PROSÍM VYJÁDŘETE v procentech vůči všem zaměstnancům ministerstva.......pak se můžeme bavit konkrétně.........

Skutečnost že jeden pracovník z 1000 nebo i 5 z tisíce udělají nějakou chybu...je celkem normální..

Mám dotaz jak vy řešíte chyby svých zaměstnanců, OKAMŽITÝ VYHAZOV nebo jim vysvětlíte kde udělali chybu něco je naučíte..nebo jen nadáváte?....

Ale máte pravdu dnes je moderní nadávat...........kritizovat a nenabízet řešení......krom toho je to tak, že na ekonomiku státu se jinak a to naprosto jinak díváte vy jako podnikatel jakékoli velikosti..váš pohled je automaticky MIKROEKONOMICKÝ...zatímco ministerstva musí vše vidět MAKROEKONOMICKÝM pohledem, který vy nemáte..........tak a jak se teď dohodneme když se na věci díváme jinak......? tím že budeme jen nadávat..vy na stát a ministerstva a já na podnikatele.........skutečně si myslíte, že je tohle ten nejlepší způsob komunikace??? Jste skutečně podnikatel?

2 3
možnosti

Vy, pane, sice nevíte o čem mluvíte, ale věřím, že vaše duše je čistá. Taková prostě upřímná.

3 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1420x
Nenapravitelný optimista, který věří, že nakonec pravda a rozum zvítězí nad lží a demagogií. Databázový programátor, který by se nicméně daleko raději živil jako spisovatel. Táta dvou dětí, jež by nejraději pořád viděl ve věku, kdy začínaly chodit a mluvit, což je již neskutečně dávno. Hloubálek, kterému nedá spát, proč Kaufland v Německu má ceny o 10 % nižší než v Česku, ale německá prodavačka má plat 3 krát vyšší. A proč na tuto otázku nedokázal zatím odpovědět žádný ekonom, finanční mocnář, politik či jiný vševěd.

Seznam rubrik