Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Za příkladný postup v těžké době náleží ministryni financí Řád Bílé lvice

Po měsíci tvrdých bojů proti záškodnickému viru oznámil prezident, že náměstek Prymula obdrží Řád Bílého lva. Nic proti tomu, ale vyznamenání za své kreativní metody boje si nesporně zaslouží i ministryně financí Schillerová.

Úvodem prosim všechny zmiňované i čtenáře, aby myšlenky z článku, pokud tu nějaké objeví, brali s trochou pochopení pro humor a nadsázku, kterých se nám v těchto nelehkých časech nemusí vždy dostávat.

4. dubna t.r. se probudila prezidentská kancelář z jarního spánku a v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech byla prezidentem na jedné straně krátce pochválena vláda za svůj příkladný postup v těžkém období, na druhé straně dlouze zkritizována opozice za svou kritiku vlády, Evropská unie za to, že vůbec existuje, a ta část občanů, která si tu a tam dovolila s postupy vlády vyjádřit nespokojenost. Kromě toho jsme se v pořadu dozvěděli 3 stěžejní informace. Za prvé, prezident se cítí zdravotně dobře, zdravotní péče je vůči němu nulová, poněvadž nemá žádnou nemoc, kromě bolavých nohou jej nic netrápí a nepodstoupil žádny test na koronavirus. Za druhé, prezident vynadal poradci Nejedlému, který se v době, kdy měl po návštěvě Číny sedět doma v karanténě a koukat na bednu, pohyboval po Praze ve svém nepřehlédnutelném autě za 3 mega. A za třetí, plukovník Prymula jakožto nejnejnej bojovník proti koronaviru obdrží Řád bílého lva.

Tato informace dle Rádia Jerevan a jiných spolehlivých zdrojů způsobila už 18. vládní krizi Babišova establishmentu, neboť i ostatní bojovníci antikoronového kvinteta Babiš, Vojtěch, Hamáček a Havlíček jsou jeden jako druhý skálopevně přesvědčeni, že právě oni jsou ti, díky kterým je Česká republika v boji se zákeřným virem mezi těmi nejlepšími, navíc lvíčka do domácí výstavky trofejí by chtěl každý z nich. Že se vzájemných ministerských půtek prakticky nezúčastnila žádná z ministryň, lze přisoudit jejich vrozené skromnosti nebo tomu, že žádná z nich netrpí afinitou ke sbírání artefaktů.

Nicméně minimálně jedna z ministryň si nejvyšší vyznamenání zaslouží. Ano, mnozí ze čtenářů už tuší, kdo to je. Ministryně financí, Alena Schillerová, skutečná osobnost, která své neobyčejné schopnosti projevila ještě jako Babišova náměstkyně na počátku roku 2017, kdy přesvědčila voliče ANO, že 100 % tak, jak se to učíme ve 3. třídě a jak to vykládají matematici, je špatně, poněvadž ministerstvo financí má na počítání procent svou vlastní metodiku. Když se výše tržeb zvedne podle matematických zákonů platných v normálním světě o 15,7 procenta, ministerstvo financí to označuje a vykládá jako 100 procent. Tento revoluční přístup ke své 100 procentní smůle neocenil v květnu 2017 premiér Sobotka a Alenu Schillerovou odmítl na post ministryně místo odvolaného Babiše s tím, že jí nedůvěřuje. S jejím kreativním přístupem k prezentování čísel se mohli čeští voliči ještě před podzimními volbami dozvědět řadu neuvěřitelných výsledků našeho hospodářství a Sobotka by se možná nemusel poroučet do politického důchodu a totálního zapomnění. Schopnosti náměstkyně ale neušly pozornému oku současného premiéra, který má na své spolupracovníky opravdu šťastnou ruku. Poté, co se mu po více než půlroce podařilo poskládat vládu, měli někteří novináři pocit, že novopečená ministryně financí neumí násobit a dělit deseti. Jednoduchý výpočet novinářů, že když chce vláda snížit počet úředníků o 10 procent a úředníků je zhruba 450 tisíc a ušetřených úřednků by tak mělo být zhruba 45 tisíc, ovšem logicky nemůže souhlasit s výpočtem dle pojetí procentuálních počtů ministerstvem financí, kdy 15,7 procenta je ve skutečnosti 100 procent a místo dělení deseti je třeba použít kalkulačku. A vůbec, kdo vlastně umí počítat správněji procenta, novinářií nebo ministryně financí? Pokud by se někdo domníval, že ministryně nemá nejmenší tušení, co slovo procento vlastně znamená, tak se rozhodně mýlí. Když krátce na to v září 2018 přišla Schillerová s novým výkladem slova analýza, některá media se kupodivu snažila svou nízkou čtennost zvýšit odvážným tvrzením, že ministryně financí lže, místo aby pochopila (dotyčná média), že nová doba je dynamická a taková analýza zdanění restituce církví se může klidně dělat při obědě v ministerské jídelně s holkami při rozebírání čtvrteční Ordinace v růžové zahradě.

Neobyčejné schopnosti ministryně financí neunikly prezidentovi, který Alenu Schillerovou na sklonku léta 2019 označil za "božský dar, kterého se z nebes dostalo Babišovi." Zároveň v přátelském tykacím tónu premiéra sprdl za to, že si daru z Olympu neváží. Proto možná někoho překvapilo, že prezident ministryni nenavrhl zároveň s plukovníkem na nejvyšší ocenění, poněvadž božích bytostí je nedostatek a měli bychom si jich vážit. Naštěstí průzkumy v uplynulém týdnu ukázaly, že národu nejvíce chybí funkční kadeřníci a kadeřnice. A ministryně ukázala národu, že na svém místě je právem, protože díky svému koníčku "takové ty klasické ženské věci, kadeřník, kosmetika, boty" a díky datu svého narození, které ji řadí do "generace, která je na svépomoc zvyklá", se v lepších dobách u svých osobních kadeřníků, které má v Praze i Brně, naučila, jak si udržet dokonalé vlasy i bez kadeřníka. Takže pro národ, který se naučil svépomocí šít roušky a teď mu schází ke štěstí jen kadeřník, je postup jak svépomocí nabarvit, vyfoukat a ostříhat vlastní vlasy dalším darem z nebes. Rádio Jerevan ohlásilo, že na Hradě se připravuje Řád bílé lvice, který bude vyhrazený právě pro božskou ministryni, jež ukázala v těžkých chvílích národu, jak uspokojit primární osobní potřebu. Je to ovšem špatná zpráva pro kadeřníky a kadeřnice, kteří se těší, že od pondělka přestanou žít na dluh poté, co jim řídící kvinteto povolilo otevřít provozovny. Jakmile totiž ministryně, která je na sociálních sítích jako doma, svůj postup na "takové ty klasické ženské věci" zveřejní ve formě svých oblíbených selfíček, rozšíří se rychlostí laviny a návštěvu kadeřnických salónů si svépomocí zabezpečení občané rozmyslí. A nemuselo by zústat pouze u kadeřníků...

Autor: Radek Strouhal | neděle 26.4.2020 4:26 | karma článku: 33,39 | přečteno: 1287x
  • Další články autora

Radek Strouhal

Nobelova cena po dlouhých 37 letech opět pro Česko?!

Přes všechny peripetie by právě skončený rok mohl Česku přinést něco příjemněji pozitivního nežli Covid-19. Na Nobelovu cenu bude navržena vláda Andreje Babiše za mimořádný přínos k rozvoji teorie chaosu.

3.1.2021 v 9:09 | Karma: 27,49 | Přečteno: 1037x | Diskuse| Politika

Radek Strouhal

Vláda shání dodavatele teleportačních zařízení, producenti Star Treku zklamali

Pro naši vládu odborníků je volič a jeho dobro nejvyšší prioritou. Proto se naši ministři rozhodli vyjít vstříc občanům, aby nemuseli do šatlavy, když nechtěně zkejsnou v obchodě až do zavírací hodiny.

20.11.2020 v 8:07 | Karma: 20,42 | Přečteno: 307x | Diskuse| Politika

Radek Strouhal

Akce LeTnA 2306 - první koncert pod širým nebem, za který diváci dostanou peníze

Kdo zaplatí účastníky největšího koncertu v dějinách ČR? Odkud na to vezme peníze? Jakou formou je vyplatí? A co na to Finanční správa?

21.6.2019 v 6:21 | Karma: 31,36 | Přečteno: 1096x | Diskuse| Politika

Radek Strouhal

Co nám týden číslo 50 nandal a odebral - část první

Odkud berou demonstranti vrhací dlažební kostky? U kterého soudu vyhraje premiér svou StB kauzu? Co dělalo 206 europoslanců, kteří nebyli přítomni u hlasování Babišovi dát nebo nedát? Žlutá vesta ve Sněmovně!

14.12.2018 v 6:06 | Karma: 26,07 | Přečteno: 487x | Diskuse| Politika

Radek Strouhal

Kdo, co, komu a jak to nandal v týdnu číslo 49 - část druhá

Předvánoční úklid dozorců v DPP. V Kalifornii honili spícího ožralu za volantem. Kde potkáme v Praze králíky z klobouku? Kdy u nás bude jezdit TGV, které testoval Andrej Babiš v Maroku? Odkup přišli do Prahy čučkaři?

9.12.2018 v 6:06 | Karma: 28,40 | Přečteno: 421x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu. Cherson znovu zasáhly drony

28. dubna 2024  10:18,  aktualizováno  11:25

Sledujeme online Ruský dronový útok v noci na neděli těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu. Na...

Železniční koridor mezi Ostravou a Slovenskem stojí, vlak tam srazil člověka

28. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  11:19

Nehoda zastavila v neděli dopoledne dopravu na hlavním železničním koridoru mezi Ostravou a...

V Ostravě se střetl motorkář s dvěma vozidly, jeden člověk zemřel

28. dubna 2024  11:15

V Ostravě na ulici Rudné poblíž křižovatky s ulicí Vratimovskou se střetl motorkář s dvěma vozidly....

Počasí v Česku ovlivní saharský prach, vytvoří oblačnost. Stoupá i riziko požárů

28. dubna 2024  7:47,  aktualizováno  10:32

Počasí v Česku v neděli opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, se kterou nepočítaly...

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1420x
Nenapravitelný optimista, který věří, že nakonec pravda a rozum zvítězí nad lží a demagogií. Databázový programátor, který by se nicméně daleko raději živil jako spisovatel. Táta dvou dětí, jež by nejraději pořád viděl ve věku, kdy začínaly chodit a mluvit, což je již neskutečně dávno. Hloubálek, kterému nedá spát, proč Kaufland v Německu má ceny o 10 % nižší než v Česku, ale německá prodavačka má plat 3 krát vyšší. A proč na tuto otázku nedokázal zatím odpovědět žádný ekonom, finanční mocnář, politik či jiný vševěd.

Seznam rubrik