Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co nám týden číslo 50 nandal a odebral - část první

Odkud berou demonstranti vrhací dlažební kostky? U kterého soudu vyhraje premiér svou StB kauzu? Co dělalo 206 europoslanců, kteří nebyli přítomni u hlasování Babišovi dát nebo nedát? Žlutá vesta ve Sněmovně!

Pondělí

Tři mušketýři se vrací do paláce pana de Tréville poté, co vrhali dlažební kostky na palác pana de La Trémouille.

Dlažební kostky, které v sobotu v Paříži používali demonstranti za "Nechť bude líp" jako vrhací materiál proti represivním složkám, které se jejich násilí snažily násilně potlačit, podle všeho nepocházely z obchodu paní Sainte-Lagueové, která je vyčistí a následně prodává za 60 až 80 euro (pozlacené za 150). Rovněž se nepotvrdilo, že by mezi vrhači byli cyklisté, kteří dlažební kostku dostávají za víězství v závodě Arenberg. Nicméně se nevylučuje, že část vrhacího materiálu pamatuje Tři mušketýry. Není známo v jaké ceně byly kostky započítány do předběžného účtu škod, které byly vyčísleny na 1 miliardu eur. Václav Klaus, který rád vzpomíná, jak jako čtyřletý podával kostky při květnovém povstání, svou účast jako placený demonstrativní poradce v Paříži popírá.

Doufejme, že ženy silnějších postav nebudou následovat konání Windy Thomasové, vážící 135 kg, která zasednutím zabila svého o 3 roky mladšího přítele o hmotnosti 55 kg, poněvadž jí nesehnal včas kokain.

Úterý

Evropský soud pro lidská práva vypekl příznivce Andreje Babiše i premiéra samotného. Místo toho, aby je pozval do soudní síně, kde by mohli svou nespokojenost se závěry eurosoudců projevit dle inspirativního přístupu plánických občanů v epizodě Štvanice ze seriálu o majoru Zemanovi, vydal své rozhodnutí potají a bez publika 20. listopadu. Získat se je podle všeho podařilo jen redakci Respektu, až odtud informaci přebírají ostatní média. Andrej Babiš, který se v červnu šalamounsky vyjádřil, že přesto, že všechny soudy se Slovenskem ohledně svého estébáctví vyhrál a vyhraje znovu, se obrací na štrasburský soud, po tamním zamítnutí své žaloby oznámil, že proces bude pokračovat Slovensku. Nejen boží cesty jsou nevyzpytatelné.

Piráti, kteří již letos v únoru zaujali inzerátem na senátora, ukončili nábor zájemců o místa pražských dozorců, myšleno v dozorčích radách pražských městských firem. Zájemců o zbylých 22 míst, na která nebyl nalezen vhodný člen strany a u kterých se budou hodnotit zejména znalost pirátského programu a reference pirátských členů, se našlo celých 209.

Středa

Špatně se vstávalo optimistům, kteří svou víru nasměrovali do kryptoměn. Pokud nakoupili Bitcoin přesně před rokem, jejich investice se sice ještě po několik dní silně zhodnocovala, ale poté nastal strmý pád. K dnešnímu dni se jejich kryptomajetek smrskl na pětinu loňské hodnoty.

Jak se vstávalo poslanci SPD Miloslavu Roznerovi, jehož chtějí policisté z pražského krajského ředitelství stíhat pro trestný čin popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidy, a proto žádají sněmovní mandátový a imunitní výbor o zbavení imunity, zatím není známo.

Že devětadvacetiletý Chekatt Cherif, kterého francouzské úřady označily za pachatele úterního masakru u vánočního trhu ve Štrasburku, před útokem křičel "Alláh je veliký," že díky svému chování a kriminální minulosti byl veden ve složkách „Fiche S“, kde jsou evidováni lidé představující nejvyšší riziko pro národní bezpečnost, překvapilo málokoho.

Dle mluvčího holdingu Agrofert není právní důvod pro zastavení nebo vracení evropských dotací, které čerpá, jak o tom mluvil komisař EU pro rozpočet Günther Oettinger. Očekává, že mu listopadová výplata přistane na účtu v termínu a že stejně tak tomu bude s výplatou prosincovou a třináctým i čtrnáctým platem. Jeho optimismus a víru v šéfa nutno obdivovat.

Čtvrtek

Poslanec Jaroslav Foldyna dorazil do Sněmovny ve žluté vestě. Dlažební kostka, kterou ukořistil před nedalekým podnikem U dvou slunců jako satisfakci za to, že mu nechtěli poskytnout slevu na poslanecký průkaz, mu byla u sněmovního vchodu zabavena bdělými strážci, ač tvrdil, že si ji nese za účelem uvaření dlažební polívčičky. Když zjistil, že mimořádné zasedání poslanců se nekoná za účelem projednání pomoci utlačovaným demonstrantům ve Francii, nýbrž kvůli zdanění náhrad církevních restitucí, projevil značné rétorické schopnosti: "Ono se to trochu hodí k dnešnímu tématu. Je potřeba, abychom řekli, že co bylo ukradeno, musí být vráceno. Ale veřejnost protestovala proti způsobu, jakým se to dělo.

Spousta euro.

Díky agrofertním dotacím již více než polovina europoslanců ví, že existuje Česká republika, jejímž vůdcem je slovenský občan, jenž, i když euro odmítá, má rád eurodotace, a to natolik, že je ochoten tuto nepříjemnou záležitost vzít na sebe za všechny české občany. Odmítavý postoj europoslanců ke krmení mamuta eurobankovkami překvapil několik europoslanců za KSČM a ANO, dle jejichž názoru nemají nějací rozumbradové ze Štrasburku mluvit do toho, jak si Česko přerozděluje přerozdělené peníze. Historické chvilky se dočkala komunistická europoslankyně Kateřina Konečná, se kterou několik europoslanců komunikovalo. Z její obhajoby eurodotací pro miliardáře vyplynulo, že se vlastně jedná o novodobého Robina Hooda, který do chudých krajů přináší eura eurozbohatlíků, což je v souladu se záměry českých komunistů. Ze statistik Europarlamentu není známo, kolik europoslanců se po jejím zdůvodnění uválelo k smrti smíchy. Ale je známo, že hlasování o zastavení dotací, při kterém Evropa porazila Agrofert poměrem 434 ku 64, chybělo 206 poslanců. O chybějících  europoslancích se rozhodně nedá říci, že by chyběli bezdůvodně, jen opravdu malá část z nich si vyřizovala za europeníze předvánoční nákupy. Z pochybných zdrojů je známo, že několik desítek europoslanců bloudilo po chodbách europarlamentu v Bruselu, poněvadž si spletli euromísto zasedání, a zbytek zůstal v noci na čtvrtek zablokován na D1 za řidiči kamionů, na které vyšla v uzávěře povinná europauza.

Autor: Radek Strouhal | pátek 14.12.2018 6:06 | karma článku: 26,07 | přečteno: 487x
  • Další články autora

Radek Strouhal

Nobelova cena po dlouhých 37 letech opět pro Česko?!

Přes všechny peripetie by právě skončený rok mohl Česku přinést něco příjemněji pozitivního nežli Covid-19. Na Nobelovu cenu bude navržena vláda Andreje Babiše za mimořádný přínos k rozvoji teorie chaosu.

3.1.2021 v 9:09 | Karma: 27,49 | Přečteno: 1037x | Diskuse| Politika

Radek Strouhal

Vláda shání dodavatele teleportačních zařízení, producenti Star Treku zklamali

Pro naši vládu odborníků je volič a jeho dobro nejvyšší prioritou. Proto se naši ministři rozhodli vyjít vstříc občanům, aby nemuseli do šatlavy, když nechtěně zkejsnou v obchodě až do zavírací hodiny.

20.11.2020 v 8:07 | Karma: 20,42 | Přečteno: 307x | Diskuse| Politika

Radek Strouhal

Za příkladný postup v těžké době náleží ministryni financí Řád Bílé lvice

Po měsíci tvrdých bojů proti záškodnickému viru oznámil prezident, že náměstek Prymula obdrží Řád Bílého lva. Nic proti tomu, ale vyznamenání za své kreativní metody boje si nesporně zaslouží i ministryně financí Schillerová.

26.4.2020 v 4:26 | Karma: 33,39 | Přečteno: 1287x | Diskuse| Politika

Radek Strouhal

Akce LeTnA 2306 - první koncert pod širým nebem, za který diváci dostanou peníze

Kdo zaplatí účastníky největšího koncertu v dějinách ČR? Odkud na to vezme peníze? Jakou formou je vyplatí? A co na to Finanční správa?

21.6.2019 v 6:21 | Karma: 31,36 | Přečteno: 1096x | Diskuse| Politika

Radek Strouhal

Kdo, co, komu a jak to nandal v týdnu číslo 49 - část druhá

Předvánoční úklid dozorců v DPP. V Kalifornii honili spícího ožralu za volantem. Kde potkáme v Praze králíky z klobouku? Kdy u nás bude jezdit TGV, které testoval Andrej Babiš v Maroku? Odkup přišli do Prahy čučkaři?

9.12.2018 v 6:06 | Karma: 28,40 | Přečteno: 421x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1420x
Nenapravitelný optimista, který věří, že nakonec pravda a rozum zvítězí nad lží a demagogií. Databázový programátor, který by se nicméně daleko raději živil jako spisovatel. Táta dvou dětí, jež by nejraději pořád viděl ve věku, kdy začínaly chodit a mluvit, což je již neskutečně dávno. Hloubálek, kterému nedá spát, proč Kaufland v Německu má ceny o 10 % nižší než v Česku, ale německá prodavačka má plat 3 krát vyšší. A proč na tuto otázku nedokázal zatím odpovědět žádný ekonom, finanční mocnář, politik či jiný vševěd.

Seznam rubrik