Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdo, co, komu a jak to nandal v týdnu číslo 49 - část první

Neboli shrnutí prvních dnů týdne s trochou sarkasmu a humoru. Pokud autor urazil něčí cítění či víru, omlouvá se, neměl to v úmyslu, a prosí uraženého, aby to bral s nadhledem a úsměvem, pak bude líp.

Pondělí ráno

Část Babišových odpůrců po nedělní ráně zasazené agenturou Kantar, kdyžto se ukázalo, že premiérovy průšvihy mají vliv na takřka nepatrné procento spoluobčanů, vstávala do nového týdne s dychtivým očekáváním, že po úniku zprávy svých právníků Evropská komise pošle komisní komando, které buď premiéra odvede v poutech z letiště před cestou do Maroka do komisní vazební cely nebo ho aspoň během odbavování zkásne o šek na 2 miliardy plus úroky. Očekávání bylo marné, poněvadž jednak se premiérova cesta má uskutečnit až v úterý a jednak se evropští komisníci rozhodli s pouty i šekem vyčkat, zdali se Babišovi nakonec nepodaří marockému králi při pojídání koblih vysvětlit, jak zastavit africké cestovatele na pouti do Evropy. Místo pout či šeku se v ranních hodinách objevilo vyjádření finanční ministryně, že žádné vracení dotací Agrofertu nehrozí, poněvadž "analýza, kterou pro Brusel vypracovala právní služba Evropské komise a která tvrdí opak," podle ministryně není oficiální. A v analýzách, v těch se paní ministryně opravdu vyzná.

Se značnými obavami se do nového týdne probouzel i premiérův podpůrný tým. Co když Slonková s Kubíkem vyhrabali někde nějakou další analýzu nebo, nedej bože, mladý zase poslal nějaký mail? Budíček ve 4.45 a kontrola všech nepřátelských médií, od Seznam Zprávy, přes Neovlivní, Forum24, Hlídací Pes, Novinky, Aktuálně, Echo 24, Reportér a dalších 47 serverů až po iVysilání a iRozhlas. V 5.55 tým zjišťuje, že žádná nová jedovatá protivládní střela vypálena nebyla a větší část týmu se vrací do pelechů. Ovšem kromě Marka Prchala, který využívá času do svítání k vytvoření 13 nových facebookových účtů příznivců ANO a šéfova hodnotného odpoledního tvítu o Maroku, a Lucie Kubovičové, která pro jistotu volá rodinné detektivní agentuře Bystrá očka k.s., kterou tým nasadil na Sabinu Slonkovou (BIS zakázku odmítla s tím, že oni jsou už 10 let úkolováni jen a pouze Janou Nečasovou, dříve Nagyovou, premiérem doporučované sdružení firem Cyklovrakoviště, Cyklotuning a Cyklotuning servis bylo týmem vetováno a profesionální sledovací firmy nechtěly vzít barterem koblihy). Odpověď od paní Očkové, snídající barterovou koblihu, zněla: "Ta ženská asi ještě chrápe."

Na rozdíl od premiérových žen a mužů se prezidentův muž Jiří Ovčáček do nového týdne probouzel v blažené euforii. Bodejť by ne, když ho jeden z proděkanů nejlepší ekonomické vysoké školy ve střední a východní Evropě označil za "nejvzdělanějšího mluvčího, kterého kdy jaký prezident měl."

Pondělí dopoledne

Ti, co očekávali, že se z médií dozví, proč Donald Trump se v Argentině s Vladimirem Vladimirovičem Putinem sešel přesto, že pár dní předtím celému světu vzkázal, že schůzku zrušil, se dočkali pouze hodnotné informace, že Trump má rád Kima.

V pátek to vypadalo, že pandová přestřelka mezi pražskou ZOO a Hradem poté, co se vyjasnilo, že Čína pandy nedává ani za devizy, ani nepůjčuje na dobré slovo či za klavírní sólo, nýbrž jen někdy pronajímá za specifické protislužby, skončí prázdným pavilonem za 200 milionů. Server Strach.cz ale přišel s odhalením, že místo pand bude ředitel Bobek v pavilonu vystavovat dalajlámu. Zbývá jen dodat, že Číňani navíc zdarma dodají know-how, jak se obodovat, abychom měli více místa v letadlech a rychlovlacích.

Pondělí odpoledne

Ti, co očekávali, že se z médií dozví, co super-G státníci v Argentině vyřešili, se dozvěděli hodnotné informace, že saúdský princ nikdy neposlouchá Macrona a Angela Merkelová na summit se zpožděním přiletěla a se zpožděním odletěla. Tady nutno dodat, že podezření na hromadnou schizofrenii palubní posádky se nepotvrdilo, šlo o obyčejnou poruchu letadla a přestávku pilotů.

V Plzni se rozhodli rozhodit lidi, co chodí do normálního zaměstnání, informací, že v městské firmě Plzeňská teplárenská činí průměrná výplata 45 tisíc hrubého. V článku rovněž zaujme, že v plzeňské Fakultní nemocnici činí plat lékaře 89 402 korun, zatímco sestra dostane polovinu. Zdravotní sestra v sociálních službách, která objíždí pacienty a bere 20 tisíc čistého, nad tím pravděpodobně kroutí hlavou.

V diskusích v rakouských médiích pod články o rakouském chlapci, kterému utrhl prsty dělobuch zakoupený v Česku, zaznělo: "Ohrožují nás i ostatní svět, musíme jim zakázat Temelín, Dukovany, výbušniny a jezdit autem."

Stateční ruští námořníci, kteří „odvrátili narušení ruských hranic ukrajinskými vojenskými plavidlybudou vyznamenáni. Ukrajina Krym nadále označuje za historicky své území okupované cizí mocností. Rusko Krym označuje za rekreační oblast, kam posílají k zotavení své děti premiéři.

Ministryně financí poskytla informaci, že zatímco v říjnu byl rozpočet ještě v mírném přebytku, v listopadu zamířil strmě do mínusu a schodek činí 21,6 miliardy korun. Ministryně, která je mistryní v  počítání procent, tvorbě analýz a zábavných vyjádření, to komentovala slovy "Vzhledem k vlivům, jako je zejména přísun evropských peněz, standardně rekordnímu prosincovému výběru DPH nebo skutečnosti, že v letošním roce se daří čerpání investičních výdajů alokovat do celého roku a jejich nárůst v prosinci by tak neměl být natolik výrazný, předpokládáme, že výsledek bude blízko vyrovnané bilanci." Vyjdáření pravděpodobně zaujme řadu šťourálků, od ekonomů přes matematiky či politiky až po jazykozpytce. Formulace "zejména přísun evropských peněz" a "standardně rekordnímu prosincovému výběru DPH" mají šanci stát se nesmrtelnými ekonomickými axiomy, které si budou demagogové předávat z generace na generaci.

Pondělí navečer

Evropský komisař pro rozpočet Günther Oettinger očekává, že Česko v příštích dnech či týdnech odpoví na dopis, který v pátek poslal české vládě v souvislosti s možným střetem zájmů premiéra Andreje Babiše. Ten do pondělního večera, dle svého sdělení médiím, žádný dopis neobdržel a po dalších několik dnů schránku vybírat nebude, poněvadž bude v Maroku prodávat škodovky a radit, jak zastavit uprchlíky metodou "Kdo po tobě kamenem, ty po něm koblihou." Vzhledem k tomu, že komisař očekává, že obdrží odpověď rychle, v příšítch dnech či týdnech, můžeme se (pravděpodoně) těšit na další zábavné vysvětlení, že Agrofert rozhodně nepatří, nepatřil ani patřit nebude nikomu z rodiny, poněvadž je to kampaň, tentokrát v cizojazyčném překladu.

Úterý ráno

Ti, co podobně jakou autor blogu, četli v pondělí do pozdních nočních hodin postapokalyptický Den trifidů, se probudili s příjemným pocitem, že vidí. Navíc je mile překvapila informace, že Rusko podle Kyjeva částečně odblokovalo Kerčský průliv. Vypadá to, že svět, jak jej známe, ještě chvíli vydrží.

Úterý dopoledne

Francouzská vláda dočasně ustoupila žlutovestám, které násilně protestovaly proti násilně navýšené dani na paliva. Čí vítězství je odložení navýšení o půl roku, jest těžká otázka. Vnímavější čtenáři po přečtení článku ví, že ve Francii mají kromě Macrona, Le Penové, Angeliky, Delona, de Funese, Johanky z Arcu a imigrantů taky jakéhosi premiéra.

Monika Babišová v Maroku

Marek Prchal nenechal opuštěné premiérovy fanoušky na holičkách. Poctivě po celý den v Maroku fotografoval premiérský pár a fotky z exotických krajin obratem publikoval na Facebooku s komentářem "právě teď",.načež se facebookové publikum mohlo cítit, jakoby bylo přímo u toho. Díky jeho obětavosti pracovnice ministerstva financí zahnaly nudu komentováním Moniččina šátku ("Co myslíš, Marto, koupila to tady v Praze nebo na marockém letišti?") a po skončení pracovní doby měly pocit z dobře vykonané práce.

 

Úterý odpoledne

Do čela žebříčku prapodivných existencí aspiruje loupežník Koloman Šimorka, 25 krát trestaný především za krádeže, který přistižen s cizím batohem v cizím bytě vysvětloval, že nešel krást, jen se rozhlížel po starém železe.

Valašský medvěd do Kolína

K důležitým zprávám nutno přidat informaci, kterou převzala většina médií. Čeká nás totiž tuhá zima, poněvadž sýkorky mají silné opeření a divočáci bohaté štětiny. Valašský méďa, odsouzený zlínskokrajským hejtmanem k exekuci, poněvadž se choval jako divoká šelma, se po přečtení této informace obratem vypařil. Zdali do Kolína nebo zpátky k sourozencům na Slovensko, kde se vyskytuje dalších 13 set kolegů, kterým nehrozí, že by je nějaký župan chtěl postřílet, není známo.

Estonská taxislužba Taxify dostala zákaz provozování taxislužby, poněvadž nesplňuje zákonné podmínky pro taxislužbu. Její zdůvodnění, že není taxislužbou, poněvadž se ve skutečnosti jedná o sdílení vozidla, nikoliv o přepravu, a o cíli cesty rozhoduje řidič, nikoliv spolujezdec, soud kupodivu nespolkl. Majitelům firmy by neuškodilo zaplatit si pár hodin školení mlžení a vytáček v Agrofertu.

Hitparádu nejčtenějších zpráv iRozhlasu vyhrálo 33 tisíc, které pirátští poslanci vydali za pomeranče.

nejčtenější úterý

Tuto hodnotnou informaci už nemohlo nic překonat, můžeme se v klidu přenést do dalšího dne.

Autor: Radek Strouhal | čtvrtek 6.12.2018 6:06 | karma článku: 32,30 | přečteno: 610x
  • Další články autora

Radek Strouhal

Nobelova cena po dlouhých 37 letech opět pro Česko?!

Přes všechny peripetie by právě skončený rok mohl Česku přinést něco příjemněji pozitivního nežli Covid-19. Na Nobelovu cenu bude navržena vláda Andreje Babiše za mimořádný přínos k rozvoji teorie chaosu.

3.1.2021 v 9:09 | Karma: 27,49 | Přečteno: 1037x | Diskuse| Politika

Radek Strouhal

Vláda shání dodavatele teleportačních zařízení, producenti Star Treku zklamali

Pro naši vládu odborníků je volič a jeho dobro nejvyšší prioritou. Proto se naši ministři rozhodli vyjít vstříc občanům, aby nemuseli do šatlavy, když nechtěně zkejsnou v obchodě až do zavírací hodiny.

20.11.2020 v 8:07 | Karma: 20,42 | Přečteno: 307x | Diskuse| Politika

Radek Strouhal

Za příkladný postup v těžké době náleží ministryni financí Řád Bílé lvice

Po měsíci tvrdých bojů proti záškodnickému viru oznámil prezident, že náměstek Prymula obdrží Řád Bílého lva. Nic proti tomu, ale vyznamenání za své kreativní metody boje si nesporně zaslouží i ministryně financí Schillerová.

26.4.2020 v 4:26 | Karma: 33,39 | Přečteno: 1287x | Diskuse| Politika

Radek Strouhal

Akce LeTnA 2306 - první koncert pod širým nebem, za který diváci dostanou peníze

Kdo zaplatí účastníky největšího koncertu v dějinách ČR? Odkud na to vezme peníze? Jakou formou je vyplatí? A co na to Finanční správa?

21.6.2019 v 6:21 | Karma: 31,36 | Přečteno: 1096x | Diskuse| Politika

Radek Strouhal

Co nám týden číslo 50 nandal a odebral - část první

Odkud berou demonstranti vrhací dlažební kostky? U kterého soudu vyhraje premiér svou StB kauzu? Co dělalo 206 europoslanců, kteří nebyli přítomni u hlasování Babišovi dát nebo nedát? Žlutá vesta ve Sněmovně!

14.12.2018 v 6:06 | Karma: 26,07 | Přečteno: 487x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Trumpova potenciální viceprezidentka zastřelila fenu. Byla nevychovaná, napsala

27. dubna 2024  21:46

Guvernérka Jižní Dakoty Kristi Noemová, kterou by si exprezident a předpokládaný republikánský...

Rusko útočilo na zařízení, která zajišťují dodávky plynu do EU, řekl Zelenskyj

27. dubna 2024  20:14,  aktualizováno  20:33

Sledujeme online Sobotní vzdušný útok ruských sil na energetickou infrastrukturu Ukrajiny cílil na plynárenská...

Povolení stavby do měsíce a online. Úředníci v obavách, mezi stavaři skepse

27. dubna 2024

Premium Místo obíhání stavebních úřadů a shánění razítek k povolení stavby nebo rekonstrukce bude lidem...

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1420x
Nenapravitelný optimista, který věří, že nakonec pravda a rozum zvítězí nad lží a demagogií. Databázový programátor, který by se nicméně daleko raději živil jako spisovatel. Táta dvou dětí, jež by nejraději pořád viděl ve věku, kdy začínaly chodit a mluvit, což je již neskutečně dávno. Hloubálek, kterému nedá spát, proč Kaufland v Německu má ceny o 10 % nižší než v Česku, ale německá prodavačka má plat 3 krát vyšší. A proč na tuto otázku nedokázal zatím odpovědět žádný ekonom, finanční mocnář, politik či jiný vševěd.

Seznam rubrik